Coaching

Vind jij het prettig dat ik met jou en jouw diabetes meekijk? Dat kan via 1-op-1 coaching of wandelcoaching.

Mijn werkwijze kenmerkt zich door luisteren, vertrouwen en doelen stellen. Als ervaringsdeskundige heb ik aan één woord genoeg en kijk ik met je mee. Ik deel veel kennis van mijzelf, met 30 jaar diabetes type I; Ik draag een insulinepomp en continu glucosesensor. Daarnaast heb ik 4 kinderen.

We kijken welke stap je vandaag kunt zetten zodat je HbA1c daalt, je meer energie en vrijheid krijgt om die dingen te kunnen doen die belangrijk voor jou zijn. Wat kun je nu wel en wat kun je beter niet eten?

________________________________________________________

Testimonial
“Mijn grootste worsteling met mijn diabetes was het niet onder controle krijgen van mijn bloedsuikerwaardes, terwijl ik zo mijn best deed om dat wel voor elkaar te krijgen.

Het belangrijkste resultaat voor mij is weer grip om mijn leven. De diabetes is er uiteraard nog steeds, maar ik heb meer rust gevonden en ben niet meer de hele dag aan het strijden tegen hoge waardes en hypo’s.

De meest waardevolle tip voor mij is het koolhydraatbeperkt eten. Wauw, wat een verlichting en rust geeft dat in het geschommel van mijn waardes.

De gesprekken met Ingrid hebben mij veel inzichten in mijzelf en mijn diabetes opgeleverd en hulpmiddelen hoe ik mijn rust kan vinden en de diabetes weer een plaats in mijn leven kan geven. De bevestiging dat ik niet de enige ben die dit meemaakt en om er met een ervaringsdeskundige over te kunnen praten is voor mij heel waardevol. Iemand die mij echt begrijpt”.

Deborah, 24 jaar diabetes type 1

____________________________________________________

Voor jou

Heb jij diabetes type 1 of 2? Worstel jij met jouw diabetes? Loop je vast? Ervaar jij problemen met:

Acceptatie van je diabetes
Organiseren van je leven met diabetes
Vermoeidheid
Diabetische burn-out
Onbegrip en vooroordelen door de omgeving
Spanningen in het gezin
Depressieve gevoelens
Chronisch schuldgevoel
Hypo-unawareness
Assertief zijn binnen je suiker; hoe zeg je nee tegen dat speciaal voor jou in huis gehaalde suikervrije bonbonnetje door de gastvrouw?
Combinatie werk en diabetes
Voeding en diabetes; Mijn continu glucose sensor laat jou zien wat een glas cola met je bloedsuikers doet. Dit inzicht zorgt dat je gezondere keuzes maakt.
________________________________________________________

Testimonial
“De grootste worsteling met mijn diabetes voordat ik bij Ingrid kwam was dat ik constant met mijn diabetes bezig was. En angst voor complicaties, onbegrip van andere mensen (o.a. werkomgeving).

Het belangrijkste resultaat is dat ik weer de regie over mijn eigen leven terugkrijg. En relaxter met de diabetes omga, het is er wel maar niet meer zo op de voorgrond. Ik geniet weer van fietsen en wandelen.

Dé meest waardevolle tip is dat ik er soms doorheen kan zitten en dat ik het mag laten gebeuren. Maar ik blijf niet meer hangen. Ik ga dan weer door en ben dan trots op mezelf.

Waarom zou je anderen adviseren om met Ingrid in gesprek te gaan? Omdat het voor mij een positief effect heeft gehad en ik me nu een stuk beter voel”.

Henriëtte Prijs, 30 jaar diabetes type 1 met insulinepomp

________________________________________________________

Resultaat

Wat levert 1-op-1 coaching of een wandelcoachtraject jou op:

Volle aandacht en tijd voor jouw diabetes. Dat werkt helend.
Positieve feedback. We kijken naar de dingen die goed gaan en van daaruit maak jij stappen
Je leert waardoor jouw suikers sterk schommelen.
Je leert hoe je stabielere bloedsuikers krijgt.
Je leert hoe jij je HbA1c verlaagt.
Je leert hoe jij je insulinegevoeligheid van je lichaam vergroot.
Je leert met welke kleine veranderingen in voeding, insuline, beweging en slaap je meer rust in je bloedsuikers en in je hoofd krijgt.
Je leert hoe je goed voor jezelf zorgt met diabetes.
Je krijgt veel handvaten voor het zelfmanagement van je diabetes.
Je leert welke stap je nu kunt zetten om je HbA1c te verlagen.
Je ervaart welke positieve processen ontstaan als jij en jouw diabetes buiten in beweging komen.
Een betere motivatie om met je diabetes aan de slag te gaan.
Je krijgt nuttige informatie over de mentale en fysieke effecten van stress op jou en jouw diabetes.
Je leert van de natuur, prikkelende vragen en reflectieopdrachten.
Je gaat geïnspireerd met nieuwe inzichten naar huis waardoor je regie krijgt over jouw diabetes.
Wil jij meer energie en stabielere bloedsuikers? Klik dan op http://www.dekrachtvandiabetes.nl/coaching-1-op-1 of http://www.dekrachtvandiabetes.nl/wandelcoaching

________________________________________________________

Testimonial
“Eindelijk heb ik mijn waardes weer onder controle. Een tijd lang was mijn motivatie ver te zoeken en mijn suikers waren veel te hoog. Door de gesprekken met Ingrid raakte ik weer gemotiveerd en gestimuleerd om weer actiever met mijn ziekte om te gaan.

Ingrid liet mij door heldere vragen te stellen zien waar ik mij het beste op kan focussen, wat is er nu belangrijk, welke stappen zijn er nodig om mijn doel te realiseren. Dit door positieve haalbare stappen te formuleren.

Dit alles vanuit een visie van wat mag en kan er wel en niet vanuit het standpunt wat mag niet.

Ik heb het als zeer positief ervaren om mijn ervaringen te kunnen delen met iemand die zelf ook diabetes heeft. Ingrid als coach en ervaringsdeskundige voelt haarfijn aan waar je als diabetespatiënt in het dagelijks leven tegen aanloopt.

In de gesprekken kreeg ik bevestiging van het leven met type 2 diabetes en het hebben van een gezin, werk etc. Zij laat je inzien dat je eigen welzijn heel belangrijk is. Deze inzichten en bevestiging hebben mij meer rust en ruimte gegeven.

Ik kan het iedereen aanraden om een aantal coaching-gesprekken met Ingrid te volgen, het resultaat is meer dan de moeite waard”.

Ria, 18 jaar diabetes type 2 waarvan 11 jaar met insulinepomp