De kracht van Diabetes

Heb jij diabetes en last van:

 • Vermoeidheid? Heb je geen zin om dingen te doen?
 • Angst voor hypo's en complicaties?
 • Hypo's die je niet meer voelt (hypo-unawareness)?
 • Diabetische burn-out? Wat je ook doet het is nooit goed.
 • Chronisch schuldgevoel? Omdat je suikers altijd te hoog of te laag zijn. Je doet zo je best maar niets helpt.
 • Het gevoel dat je diabetes je leven beheerst?
 • Onbegrip uit jouw omgeving? Niemand die jou begrijpt.

In mijn boek De kracht van diabetes deel ik mijn kennis en ervaring van 30 jaar diabetes type 1. Het was niet altijd makkelijk. Vooral mijn hypo-unawareness was topsport. Zelfs 3 keer levensbedreigend. Toch is het mij gelukt om de regie over mijn diabetes te houden en gemakkelijker te leven.

Wil jij weten hoe jij makkelijker leeft met jouw diabetes? En hoe jij je fitter voelt? De kracht van diabetes vol tips voor stabielere bloedsuikers, meer energie en vrijheid om die dingen te doen die belangrijk voor je zijn. Maar ook vol met ervaringsverhalen. Je leert welke stap je vandaag kunt zetten om een lager HbA1c te krijgen.

''De tranen van 4 van de 10 personen die ik interviewde voor mijn boek en training, sterkten mij nog meer om mijn verhaal te delen: “Eindelijk iemand die luistert, die mij begrijpt".

________________________________________________________

TESTIMONIAL

''Voor het eerst las ik herkenning en daardoor kreeg ik erkenning zo maar van een vreemde lotgenoot, tips waar ik iets mee kon en heel veel informatie. Het boek is geschreven op een overzichtelijke manier , eenvoudig taalgebruik dus voor een ieder te lezen, daarbij ook geïllustreerd met prachtige foto's. Het is een soort eyeopener voor velen denk ik. Ik zou het boek iedere diabeet mee willen geven op het moment dat hij er voor open staat. Je mag verdrietig zijn, je hoeft niet net te doen alsof het niet bestaat, wat een verademing. Ik denk dat Ingrid heel trots mag zijn op het boek dat ze voor ons Diabeten geschreven heeft, Ik ben er in ieder geval heel erg blij mee. Als ik stukjes terug lees ben ik zelfs dankbaar dat dit boek er is. Ik mag zijn wie ik ben heel bijzonder''

Els Mastenbroek, 46 jaar diabetes type 1 en pompgebruiker

_______________________________________________________

Na het lezen van mijn boek:

 • Heb je concrete tips bij het zelfmanagement van je diabetes;
 • Heb je stabielere bloedsuikers;
 • Heb je meestal een lager HbA1c;
 • Weet je hoe je je angst voor hypo's en complicaties vermindert;
 • Weet je hoe je de kans op een depressie bij diabetes vermindert of voorkomt;
 • Weet je dat voeding, beweging, stress, slaap en emoties je bloedsuikers sterk beïnvloeden en wat je daar zelf aan kunt doen;
 • Weet je hoe je regie houdt over je diabetes;
 • Voel je je fitter;
 • Krijg je rust in je hoofd;
 • Zit je goed in je vel;
 • Voel je je minder schuldig over je bloedsuiker;
 • Heb je meer tijd en vrijheid om die dingen te doen die belangrijk voor je zijn;
 • Zit je vol inspiratie en ben je gemotiveerd;
 • Je voelt je minder alleen;
 • Weet je welke stappen je zelf kunt zetten om makkelijker met je diabetes te leven.